LE NOUVEAU « CALIFAT » DU XXIE SIÈCLE Un djihad mondial contre les BRICS ?

http://www.voltairenet.org/article184781.html

NOUL “CALIFAT” AL sec.XXI-LEA  Un Mondial jihad contra țărilor BRICS?

Departe de a fi o alianță levantin servire ambiții occidentale, noul “Califatului” al XXI-lea cu privire la obiectivele imperialismului mondial: Washington, Emiratul islamic este o armă de distrugere în masă în țările în curs de dezvoltare, Rusia, India și China. Alfredo Jalife utilizare analiză care se poate face, cu mult dincolo de Siria și Irak.

JPEG - 25.8 kB
Luptători islamiști care participă la o paradă militară în provincia Raqqa (nordul Siriei), pentru a sărbători crearea “califatului”, sub auspiciile statului islamic în Irak și Levant (ÉIIL)
Foto Reuters

Misterul care înconjura crearea și extinderea grupului jihadist sunnite islamic în Irak și Levant de stat (Siria și Liban) -ÉIIL în franceză și în Daesh arabă-, un grup care pare să fi creat “uimitor  confuzia  ” începe să se disipeze ca urmare a impactului geostrategic acest lucru va avea la granițele Rusiei, India și China, cele trei țări constitutive ale grupului de țări în curs de dezvoltare denumit BRIC(Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), care deține al șaselea summit-ul de la Fortaleza.

ÉIIL, care a schimbat oficial numele său cu cel al ”  stat islamic  “, a ales prima zi a lunii de post musulmane a Ramadanului, o zi, un foarte mare măsură simbolic, de a organiza înființarea ”  Califatului islamic  “în teritoriile aflate sub ocupație militară, și-a dat Abu Bakr al-Baghdadi, liderul misterios, ca noul califul (care în arabă înseamnă”  succesor  “al Profetului Muhammad).

Întreprindere periculoasă, crearea de noi Califatului de ”  stat islamic  “este o erezie triplu sunnit pentru 300 de milioane de șiiți (20% din numărul de musulmani din lume ), pentru că  :  1.califatul, născut cu ”  tovarășii  “Profetului, nu ar putea fi mai sunniți și a fost cauza pauză cu șiiți, care au urmat Ali (vărul Profetului),  2. Abu Bakr, tatăl legendarului Aisha și tati vitregi ai Profetului, primul calif al Islamului sunnit, a devenit acum nom de guerre de ”  nou califat secolului XXI  “și  3. Califat sunnit se întinde de la frontierele de Iran, în provincia Diyala a, la Aleppo (Siria) și granița cu Turcia.
-
-
-

Califatul inițial a dispărut după al doilea război mondial, ca urmare a înfrângerii Imperiului Otoman a fost împărțit în funcție de împărțirea artificială a Orientului Mijlociu în temeiul acordului de secrete anglo-francez Sykes-Picot spune, sunt de acord ca nou califat secol XXI-a îngropat de facto eliminarea granița dintre Siria și Irak, care beneficiază noul traseu militar din Kurdistanul irakian.

In ciuda faptului ca un epifenomen multidimensional, consecințele potențiale ale noului XXI-lea califat sunt enorme local, transfrontalier, regional și Eurasia -in un domeniu în care controlul de ulei joacă un rol prépondérant-, deoarece s ‘ parte iredentismul legate de jihad său de petrol, precum și proiecția sa geopolitică pentru următorii cinci ani.

Conflictul armat din 1980-1988, care fără sâmburi arabi din Irak (la data de Saddam Hussein), la perși iraniene (în momentul de Ayatollah Khomeini) înainte É Statele Unite, Marea Britanie și NATO implicat în războaie din Irak (1990-1991 și 2003-2011), sub patronajul dinastiei Bush (tatăl și fiul), a fost folosit pentru ” cineva  “.

După ce a fost afectat de război de 34 de ani la rând, Irak, acum într-o stare avansată de degradare, intră o nouă fază  : aceea a -Aftershock etno-sectar război de războaie religioase europene din secolul al XVII-lea – între sunniți și șiiți, un conflict de natură să dureze încă 30 de ani, deja perceptibilă în diferite țări ale “Orientul Mijlociu Extins” (care, astfel cum sunt definite de către israelian Ariel Sharon, General se extinde de la Maroc la Kashmir și Somalia în Caucaz), Irak, Siria, Liban, Yemen, Bahrain și Arabia Saudită (în partea de est, unde ”  minoritate  Shia “este cea mai mare parte), și implică în aripile (dar deja atât de vizibil), cât și la nivel regional, cele șase monarhiile petroliere ale Consiliului de Cooperare pentru Statele Arabe din Golful Persic, Turcia, Iordania și Iran, să nu mai vorbim Kurdistanului irakian (mare aliat al Israelului).

Fiind în inima Eurasiei, noul XXI-lea califat are implicații profunde asupra geostrategic ICN, spre deosebire de Statele Unite și țările de pe continentul american, unde prezența musulmană este infinitezimal (0,8% la Statele Unite, 0,42% în America de Sud și de 1,6% pe continentul american) au ” minorități  “semnificativ musulman.

În opinia mea, noul califatul secolului XXI și jihad-ul la nivel global, jihad-ul care vizează atât ulei și un scop geostrategic, erodând granițele regiuni musulmane din RIC și modifică datele demografice interne ale acestor țări a căror populație- totală este de aproximativ 200 de milioane de musulmani, având în vedere forța exercitată prin neutralizarea Statele Unite pe Rusia și China (prin doctrina Obama).

Cu un start cap, am explicat deja preponderenta de ”  factor musulman  “, în India, o țară care se confruntă cu o catastrofă-démographo geopolitică.

Vladimir Putin a declarat că ”  evenimentele provocate deVest din Ucraina sunt demonstrarea existenței unei politici de izolare împotriva Rusiei la scară mică  . ”

Este imposibil să plece afară de vase comunicante între Ucraina, Marea Neagră, Caucaz și Orientul Mijlociu extins, care straluceste cu o mulțime de intensitate, ”  factor cecenă  “.

În opinia lui Putin, de ”  țările occidentale  “, de la prăbușirea lumii unipolare, pretinde să impună principiile lor în alte țări în transformarea lumii într-un”  cartel la nivel mondial  “.

În cazul în care Războiul Rece a fost la înălțimea ei, cartea de aristocrat francez Hélène Carrère d’Encausse intitulat Empire rupt: revolta națiunilor în URSS carte -a care a prezis dizolvarea Uniunii soviétique-, are Evident, situația de vulnerabilitate în care creșterea populației frenetic populației musulmane poligame pus împreună această țară.

Politicienii din Statele Unite, printre care vicepreședintele Joe Biden, începe să vorbească de ”  modelul demografic  “de” imperiu spulberat  , “cu toate acestea, deja reduse la un nivel minim aceasta este Rusia, unde o minoritate musulmană considerabilă reprezentând 15% din populație (20 de milioane de persoane în total) este instalat în regiunea Volga și Urali, și în Caucazul de Nord hipersensibil (Daghestan, Cecenia, etc).

China are, de asemenea, o ”  minoritate  musulmană “Sunni foarte turbulent și vizibil stimulat din exterior: celebrul mongole uiguri -d’origine, ele sunt legate de omologii lor din Asia Centrală și Turcia, care predomină în Regiunea Autonomă Xinjiang și al căror număr se ridică la 10 milioane de euro (bazat pe recensământ 2010).

Regiune strategică, Xinjiang, cu o suprafață de 1,6 milioane de km2, este plin de petrol, este cea mai mare regiune producătoare de gaze naturale în China, cu rezerve semnificative de uraniu.

Legăturile comerciale dintre Xinjiang în Kazahstan sunt cele mai importante poziția geostrategică în inima Eurasiei.

Recent, separatiștii sunnit uiguri au crescut numărul atacurilor de la Beijing, capitala chineză.

Încercarea de a răsturna guvernul local chinez, aceste separatiștii sunt inspirate de scrisoarea de teologia a jihadului global care pretinde astăzi noul secol califat XXI-lea și la care ar putea foarte bine se alăture.

Noul Califat XXI-lea și jihad globală împotriva BRICS ar fi el parte din ”  cartelul global  “a”  țărilor occidentale  “?

Traduction Arnaud Bréart

Sursa La Jornada (Mexic)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s